BRAGFEST - Nederlandse amateuresports in opmars

BRAGFEST – Nederlandse amateuresports in opmars

In het nieuwe jaar zullen grote Nederlandse amateurclubs als 4FG, OpS, KST, de teams Esports Defensie (Nederlandse militairen) en BRAG (mix van militairen en vrienden) de krachten bundelen in het leukste toernooi voor gamers: BRAGFEST.

Teamsport
Sinds de eerste lockdown in maart 2020 wordt er meer gegamed. In plaats van samenkomen in een bioscoop of café zijn mensen gezelschap gaan zoeken in games.
Waar je met een gewoon potje gamen vaak met willekeurige spelers speelt, zijn enorm veel gamers op zoek gegaan naar een amateurclub om te kunnen spelen in teamverband. Die amateurclubs zijn flink gegroeid in spelersaantallen.

Achter een amateurclub in het gamen zit een hele organisatie.  De vergelijking met een teamsport als voetbal is al snel te maken. Er is een voorzitter, er zijn teams en er zijn teamleiders. Spelers dragen een clantag. Dit is te vergelijken met een clubtenue. Amateurclubs organiseren onderling wedstrijden. Door onderlinge samenwerking van amateurclubs en ook de inbreng van professionele teams als Esports Defensie en BRAG is amateuresports nu in opmars.

Topsport vs amateurs
Waar het in de topsport van het gamen vooral  om het prijzengeld en volle stadions gaat, spelen de amateurs om het spelplezier. Niet dat ze niet fanatiek zijn, integendeel! Ze geven elkaar tips over de beste instellingen, hardwaren of tactieken. Ze bezoeken websites, kijken videostreams en proberen hun conditie op pijl te houden. Maar het moet ook gezellig zijn. Iedereen speelt met een gamingheadset, spelers houden rekening met elkaars speelstijl en net als bij het voetbal wordt bij schelden, tieren of cheaten soms een gele of rode kaart uitgedeeld. Gamers willen na een hele dag werken gewoon plezier hebben met elkaar.

BRAGFEST
Op zaterdag 20 februari vindt om 20.00 uur de vierde editie van het amateurtoernooi BRAGFEST plaats. Het deelnemersveld van BRAGFEST kent een nationaal en internationaal karakter. De grootste groep is Nederlander, maar er doen ook veel Belgen mee. En commentator met de gamenaam Lovemyyoda komt uit Zuid-Afrika. Zij verzorgt het wedstrijdverslag in het Engels. BRAG en Esports Defensie zullen in het Nederlands verslag doen.

Deze editie zijn 4FG, OpS, KST, 1PD, TMTW, Baalr, Esports Defensie en BRAG van de partij.

Jennifer van KST: ‘BRAGFEST is gewoon een goed georganiseerd toernooi met amateurclubs die graag met elkaar gamen. We kijken er weer naar uit om met onze club mee te doen!‘

Davy van BRAG: ‘Esports is de perfecte manier om te verbinden. In dit toernooi spelen militairen, agenten en vrienden die het gewoon heel leuk vinden met elkaar te spelen. En het gaat er fanatiek aan toe!‘

Doe mee
Kijk en chat mee op https://www.twitch.tv/esportsdefensie waar militairen regelmatig live gamen en op https://www.brag.be voor meer informatie over de amateurclubs en het leukste gametoernooi van België en Nederland: BRAGFEST.